Tlf. nr. 29914932
OM COSPLAY YOUTH

Vi er

Cosplay Youth er en frivilligt baseret folkeoplysende forening i København for børn og unge i alderen 10-18 år med interesse for cosplay og japansk popkultur, herunder anime, manga, gaming, conventions, k-/j-pop, vocaloid, kawaiikulturen og fremstilling af cosplays og props. Vi har fokus på det tætte fællesskab, og at alle skal føle sig velkomne. Vi stræber efter at skabe et sikkert og sjovt miljø, hvor der er plads til alle, og vi hjælper dig i processen med at gøre ide til virkelighed, hvis du vil lave dit eget cos.

Vi mødes i snit 2 gange om måneden på lørdage, hvor vores arrangementer dels består af indendørs ’meetups’ med diverse aktiviteter og dels af ’outings’, hvor vi er ude sammen til landets conventions, events og egne sammenkomster.

Vores crew består af cosplayinstruktører og omsorgspersoner, som alle har relationer til cosplaymiljøet og/eller japansk popkultur, og som både afholder forskellige former for undervisning og agerer som støttepersoner for vores medlemmer.

Vi er en del af Landsforeningen Bifrost og holder til i Spillaboratoriets lokaler i Valby Kulturhus.

 

 

Vores formål

Vores formål er at skabe et stærkt og blivende fællesskab for vores medlemmer, hvor man kan udøve sin interesse for cosplay og popkulturen i trygge rammer, udtrykke sig personligt og kreativt og etablere nye venskaber blandt ligesindede. Vi lægger stor vægt på sikkerhed, tryghed og tålmodighed, så medlemmerne kan få de bedste oplevelser både inde og ude af huset på trods af eventuelle personlige udfordringer og begrænsninger.  

 

 

Vores aktiviteter

I Cosplay Youth spænder vi over mange forskellige aktiviteter! Når vi er indendørs, holder vi til i Spillaboratoriets lokaler i Valby Kulturhus og på Basen skole på Østerbro. Vi deltager i cons og events sammen og har hyggelige sammenkomster i det fri.

 

- Meetups -

Vi afholder meetups et par gange om måneden, hvor vi hygger igennem med forskellige aktiviteter. Her holder vi cosplay-, manga-, og anime classes, laver photo shoots, ser anime-bio, gamer på storskærm og snakker om upcoming events mens vi guffer fra vores japanske kioskhjørne. Det er også her, vi styler parykker, lærer nye tips til cosplay makeup og lærer om scene acting og posing af vores dygtige cosplay instruktører. 

 

- Con's & Events -

Og selvfølgelig tager vi til conventions og diverse events sammen! Vi har styr på alle con's og events landet over, og vi deltager sammen, når som helst vi kan komme til det. Skal vi lidt længere væk, sørger vi sammen for transporten, og vi prioriterer altid, at der er opmærksomme og ansvarlige voksne til stede. Savner du et fællesskab til fx J-Pop Con, Sakura Festival, Copenhagen Comics og meget mere, så er det her, du finder det!

 

- Outings -

Er der ikke lige er et cosplayrelateret event på programmet, vi kan troppe op til, så arrangerer vi dem selv. Vi hanker op i wig'en og har de hyggeligste sammenkomster i det fri, herunder cosplay walks, forlystelsesture, frokost i det grønne, hytteovernatninger og alt muligt andet vi kan finde på sammen, hvor vi kan få luftet vores cos, have det sjovt og give den gas på allerbedste Cosplay Youth maner!

 

- Crafting og syværksted -

Vi har symaskiner, crafting bøger, materialer, værktøj og tilbehør til rådighed, så DU kan lave dit eget cos og egne props. Vi står klar til at hjælpe dig med at fremstille netop det, du går og drømmer om, og hjælper dig med at gøre idé til virkelighed. 

 

Vi er støttet af

Landsforeningen Bifrost - Udviklingspuljen for Børn & Unge - Dansk Ungdoms Fællesråd - Nordea-fonden - Børnesagens Fællesråd